30 Ocak 2013 Çarşamba

Profiterol tarifi ;)



        Kim sevmez ki profiterol;)  hele de böyle tombak tombak , bakınız :






       Hamuru için:
  •  1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 3 yumurta
   Su, un ve margarin karıştırılıp pişirilir. Muhallebi gibi pişirilir. Sonra ocaktan alınır biraz soğutup yumurtalar eklenir. İyiyce karıştırılır. Kaşıkla önceden 175 derece de ısıtılmış fırına konulur. İpucu: Piştikten sonra hemen çıkarmadım fırının fanı açıkken fırında beklettim.


       Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
    Aynı şekilde hepsi karıştırılıp koyulaşana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
    Üzerine Dr.Oetkerin çikolatalı sosunu kullandım vee son hali budur :)


Afiyet olsunn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

http://sevalgungor.blogspot.com/